Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Турция от Старри Травел

Допълнителна информация

Допълнителни екскурзии на остров Крит

1. Кносос - Пеза - Хераклион

Кносос, познат още като Лабиринта или Кносос Палас е най-големият обект на Крит датиращ от Бронзовата ера и вероятен церемониален и политически център на Миноанската цивилизация и култура. Обектът има много дълга история, която започва от първите заселници по времето на Неолита приблизително 7000 год.пр.Хр. Дворецът разкрива лабиринт с работни помещения, други за живеене и складове, в близост до централният площад. През Класическият и Римският период Кносос продължава да бъде важен център, но постепенно  през 9 век населението му започва да се мести към новия град Хандак (днешен Хераклион). Счита се, че именно този дворец е източник на легендата за Лабиринт: Построен от легендарният архитект Дедал за царя на Крит - Минос като място, където да бъде задържан Минотавъра (наполовина човек, наполовина бик). Според легендата Минотавър бива намерен и убит от легендарният герой Тезей с помощта на дъщерята на цар Минос - Ариадна.

Руините при Кносос са открити за първи път през 1878 г. от Минос Калокеринос - местен антиквар. След него няколко археолози са се опитвали да продължат работата, в това число и Хенрих Шлиман, но едва през 1900 г. англичанинът Сър Артур Ивънс успява да вложи средства и да започне организирани и сериозни разкопки.

След Кносос продължаваме към Пеза,малко селище, където ще имате възможност да опитате няколко типични за Крит вина, мезета. Тук можете да научите всичко за брането на грозде и маслини и производството на вино и зехтин.

В края на тази екскурзия из Древногръцката култура ние ще посети центъра на Хераклион, да поскитаме изграда, да видим Венецианските сгради и крепости, впечатляващата Катедрала, Фонтана на лъвовете и други.

В цената е включено:
Трансфер и обслужване от лицензиран екскурзовод

Не е включено:
Входна такса за Кносос, 6 € за възрастен
Деца до 18 г. са с безплатен вход. Студенти и туристи над 65 год. ползват намаление (след показване на съответният документ - валидна студентска карта / лична карта).
Не забравяйте да вземете със себе си
Удобни обувки за ходене, вода, шапка и слънцезащитен крем, дребни в брой за входните такси и обяд, Фотоапарат/камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 35 €, дете до 12 г. - 18 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 44 €, дете до 12 г. - 22 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 45 €, дете до 12 г. - 23 €

2. Остров Спиналонга - BBQ круиз

На остров Спиналонга е била последната колония за прокажени в Европа, и едно от най-популярните места на остров Крит.   

По време на екскурзията имаме обиколка около острова с екскурзовод и посещение на острова, който е с големина общо около 850 м. По време на обиколката ще видите оригинална Венецианска отбранителна крепост, която датира от 1579 г. и има 40 топа, което я прави една от най-добре охраняваните крепости в Европа. Островът е ползван за колония за прокажени от 1903 до 1957 г. и при обиколката все още могат да се видят останки от търговските улици с магазини и заведения, болницата и малки къщички, в които болните са живеели изолирани.

След обиколка на острова ще посетим град Агиос Николаос (Свети Никола).

Включено в цената:
Трансфер с автобус и корабче, обслужване от лицензиран екскурзовод, обяд (пържола, салата, сирене, хляб, плодове, вино и вода или безалкоховни напитки за децата

В цената НЕ е включено:
Допълнителни напитки, вход за Спиналонга 2 евро на човек

Не забравяйте да вземете:
Пари в брой за вход и напитки.

Удобни обувки за разходка из острова, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudaraдо Mallia: възрастен - 46 €, дете до 12 г. - 23 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 38 €, дете до 12 г. - 19 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - НЕ СЕ ПРЕДЛАГА

3. Гортис - Фестос - Матала

Един ден, пълен с посещения на интересни археологически обекти и свободно време за почивка на плажа. Екскурзията ни започва с посещение на останките на Гортис, един от важните Гръко-Римски градове. Основната забележителност тук са камъните, изписани с Критско-Дорийски език, известен като Гортийски код и датиращ от 5 век пр.Христа.

На около 61 км южно от Хераклион е разположен вторият по важност Миноански археологически обект, Двореца Фестос, където е намерен и известният Диск от Фестос. Диска представя една от световните мистерии, тъй като вида глина, от която е направен не може да бъде намерен на Крит, а езикът, с който е изписан от двете страни във формата на спирала все още е непознат.

След Фестос се отправяме на кратко разстояние до Матала, известна със своите странни пещери в скалите около плажа. 

В цената е включено:
Трансфер с автобус, придружител, обслужване от лицензиран екскурзовод

В цената НЕ е включено:
Входна такса Гортис -  4€
Входна такса Фестос -  4€
Не забравяйте да вземете
Пари в брой за вход и напитки.

Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 55 €, дете до 12 г. - 28 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 60 €, дете до 12 г. - 30 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 60 €, дете до 12 г. - 30 €                                     

4. Ханя - Езерото Курнас - Ретимно

Тази екскурзия ще ви отведе до Западната част на острова. Включва посещение на Ханя, Ретимно, а също и добре известното езеро Курнас. По пътя си ще преминем покрай планината Ида с най-високия връх на острова Псилоритис (2453 м) и след кратка спирка за кафе турът ще ни отведе в красивият град Ханя.  Ханя е бивша столица на остров  Крит, очарователна със своите Венециански крепостни стени и пристанище, тесни еднопосочни улички и стари сгради от Венецианския и Турския период ще ви пренесе в миналото. Старото пристанище, където са навързани множество малки рибарски лодки е перфектното място да се насладите на гледката и оживлението, докато пиете кафе. На границата между Стария и Новия град е закритият пазар и пазара за кожени изделия.  След посещението на Ханя се отправяме към езерото Курна, което е единственото естествено сладководно езеро на Крит. Тук ще имате време за обяд, или за разходка около езерото или дори да поплувате в него.

След това се отправяме към Ретимно, който наистина си заслужава да бъде посетен, и където можете да видите още Венециански крепости и следи от Турското присъствие.

В цената е включено:
Трансфер с автобус и обслужване от лицензиран екскурзовод, обяд при езерото Курнас

В цената НЕ е включено:
Напитки, лични разходи

Не забравяйте да вземете:
Пари в брой за вход и напитки.
Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 55 €, дете до 12 г. - 28 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 60 €, дете до 12 г. - 30 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 48 €, дете до 12 г. - 24 €

5. Каньона Самария

За да достигнем до Самария, който е най-дългия каньон в Европа (18 км) ние ще пътуваме покрай Северният бряг в посока Запад. Когато стигнем Лефка Ори (Бялата планина), съвсем наблизо е равнината Омалос, където е и началната точка на нашата разходка. Преминаването на клисурата отнема 5-6 часа от началната точка Хилоскало, продължава до Агиа Румелис в Южната част на острова. Неравната пътека се извива през каньона, като прекосява кристално чисти извори, ще видите диви цветя, а ако имате късмет може да видите и Критската дива коза Кри-Кри, която съществува като вид от времето на Минойската култура.

В сравнително по-широката част на каньона ще видим параклиса "Агиос Николаос" и след като сме изминали 1/3 от пътя ще стигнем до изоставеното селище Самария и малкият параклис, наречен Агиа Мария, който е построен от Венецианците през 1397 г. и дава името си на района наколо. На около 1 км южно от Самария започва път, който води през пресъхнала река до най-тясната точка на каньона, наречена Желязната порта. При Агиа Румели ще имате възможност за обяд в местна таверна и да поплувате в морето.

От Агиа Румели се качваме на лодка до малкото рибарско селище Хора Сфакиа, където ще ни очаква автобусът, който да ни прибере след пътуването. Пътят ни на прибиране минава през планински район, откъдето се откриват неповторими гледки към Либийско море и клисурата Имброс..

В цената е включено:
Трансфер с автобус и придружител

В цената НЕ е включено:
Входна такса за Националния парк Самария - 5 евро за възрастен, деца до 14 г. безплатно
Пътуване с лодка до Хора Сфакион - 9 евро
Обяд, кафе и лични разходи

Не забравяйте да вземете:
Пари в брой за вход и напитки.
Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 55 €, дете до 12 г. - 28 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 63 €, дете до 12 г. - 32 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 43 €, дете до 12 г. - 22 €                                                    

6. Грамвуса

Лодката ни взема от Кисамос и ни отвежда до легендарният пиратски остров  Имери Грамвуса. Там ще имате възможност да посетите останки от известна Венецианска крепост, построена през 1579 година на върха на стъпаловидна скала и да се насладите на величествена панорамна гледка.

В Северозападната част на полуострова срещу острова Грамвуса е великолепният плаж Балос със ситен бял пясък, който продължава в кристално чиста вода. Тук ще имаме много свободно време за слънчеви бани и плуване.

В цената е включено:
Трансфер, придружител и билет за корабчето

В цената НЕ е включено:
Обяд, напитки и лични разходи

Не забравяйте да вземете:
Пари в брой за вход и напитки.
Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 66 €, дете до 12 г. - 33 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - НЕ СЕ ПРЕДЛАГА
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 59 €, дете до 12 г. - 30 €

7. Иерапетра - Стиа - Ваи - Манастира Топлу

Нашата първа спирка е Иерапетра - най-южният град в Европа, от страната на Либийско море. След това продължаваме към Ситиа, живописен град, известен с качественото си вино. След това се отправяме към Палм Бийч при Ваи, където ще имаме достатъчно свободно време за плуване в кристалната вода и почивка под сянката на палмите.

На прибиране ще посетим Манастира Топлу, един от най-впечатляващите манастири на острова.

Нашата последна спирка ще бъде при Платанос, разположен на скала на 500 м над морското равнище и дава възможност да се види залива Мирабело и островчето Псира от птичи поглед.

В цената е включено:
Трансфер и придружител

В цената НЕ е включено:
Обяд, напитки, лични разходи
Входна такса за Манастира Топлу

Не забравяйте да вземете:
Подходящи дрехи за Манастира (коленете и раменете трябва да бъдат покрити)
Пари в брой за вход и напитки.
Удобни обувки, дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 54 €, дете до 12 г. - 27 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 47 €, дете до 12 г. - 24 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - НЕ СЕ ПРЕДЛАГА

8. Chrissi Island (Златният остров)

Един от общо 81 необитаеми острова около Крит е Хриси или Гедорониси (магарешки) остров. Жителите на Иерапетра го наричат кратко Острова. Хриси е почти равен остров с многоцветни вулканични скали, покрити със златист пясък, пурпурни раковини пясъчни дюни.

Хриси е сякаш последното райско място на земята - място, където да мечташе, плуваш и разхождаш. Продължителността на пътуването е около 50 минути (в зависимост от климатичните условия). Пътниците слизат от корабчето при Вугио Мати в южната част, къето има таверна. По време на целия ден имате достатъчно време за разходка наоколо, плуване в тюркоазената вода или да обядвате в таверната. На Хриси туристите трябва да имат предвид, че опазването на чистотата и околната среда от от голямо значение. 

В цената е включено:
Трансфер с автобус, билет за корабчето, придружител

В цената НЕ е включено:
Обяд, напитки, лични разходи

Не забравяйте да вземете:
Пари в брой за напитки и други
Дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 53 €, дете до 12 г. - 27 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 47 €, дете до 12 г. - 24 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - НЕ СЕ ПРЕДЛАГА

8. Критска вечер (Почувствайте се като Зорбас за една нощ!!)

Фолклорна вечер, която ще ви даде възможност да се насладите на типични за Крит ястия и вино, докато започне богата програма с музика и танци от Крит и от континенталната част на Гърция.

Който желае, ще може да се включи и да научи основните стъпки от танците. Дори да не успеете да ги запомните, ще можете да направите красиви снимки за спомен от една незабравима вечер.

Отпътуваме от хотелите около 19,00 с автобус, който ще ни отведе в традиционно селище, където се намира и таверната. До нея стигаме пеш, като това дава възможност да се потопите в автентична атмосфера. Началото на програмата е в 20,00 часа и продължава около 2-2,5 часа. След това отново с автобуси се прибираме в хотелите

В цената е включено:
Трансфер и придружител.
Вечеря, която включва раки при пристигане, местни мезета, салата, основно ястие с месо, сезонни плодове, бяло и червено вино, безалкохолни за децата.

В цената НЕ е включено:
Допълнителни напитки, например бира, узо, други спиртни

Не забравяйте да вземете:
Фотоапарат или камера

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 42 €, дете до 12 г. - 21 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 49 €, дете до 12 г. - 25 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - ПРИ ЗАПИТВАНЕ НА МЯСТО

10. Остров Санторини - 1 ден

Остров Санторини е един от най-красивите острови на Гърция. Обикновено го считаме за един остров, но той представлява комплекс от 5 острова. Основният е Санторини (Тира), а около него са Тирасия, Аспрониси (част от античната Стронгили), и двата вулканични острова Неа Камени и Паля Камени.

Санторини е бил един цял остров Стронгили ("кръг" от гръцки) до 1645 г.пр.Хр., когато вулкан изригва в центъра на острова и се оформя Калдерата. Двата вулканични острова се оформят по-късно в резултат на множество по-малки изригвания от 157 г.пр.Хр. до 20 век (през 1950 г. е било последното изригване).

Снимки от Санторини се използват навсякъде по света за представяне на Гърция. Островът се свързва и с множество разкази и легенди: една от версиите за митичната Атлантида се свързва именно с този остров. Освен това Жул Верн популяризира острова с романите си "20 000 левги под водата" и "Тайнственият остров", в които капитан Немо наблюдава изригването на вулкана. Жул Верн е бил един от учените, който посещава острова по време на изригванията през 1866 -1870 г.

Островът наистина изглежда тайнствен със своите изгледи от Калдерата, вълшебните заливи и може да се каже, че е един от най-красивите в цял свят.

В цената е включено:
Екскурзия на остров Санторини с автобус и лицензиран екскурзовод

В цената НЕ е включено:
Входни такси за посещаваните обекти; Трансфер хотел - пристанище Хераклион или Ретимно - хотел
Не забравяйте да вземете
Пари в брой за напитки и други; Дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера; Връхна дреха за вечерта

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 128 €, дете до 12 г. - 64 €, трансфер до/от пристанище 12 €
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 128 €, дете до 12 г. - 64 €, трансфер до/от пристанище 18 €
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 135 €, дете до 12 г. - 68 €, трансфер до/от пристанище Ретимно 18 €

11. Остров Санторини - 2 дни (1 нощувка на Санторини)

Програмата се провежда  всяка Сряда, Четвъртък и Неделя

И отново Санторини, но този път за два пълни дни и една нощувка на острова. При тази екскурзия ще имате възможността напълно да се насладите на острова. Програмата за тези два дни е както следва:

Първи ден
08:45    Отпътуване от пристанището в Хераклион
11:00    Пристигане на Санторини
11:30    Отпътуване до Иа
14:30    Отпътуване от Иа за Фира
16:00    Отпътуване от Фира за Камари за плуване и разходка
Нощувка в хотел 3* (в Камари или Фира)

Втори ден
Свободна сутрин
16:00    Посещение на вулкана и плуване в Горещите извори (с лодка)
18:00    Отпътуване за Крит (Хераклион)
20:15    Пристигане в Хераклион
Вид екскурзия
Автобус и кораб, 2 дни / 1 нощ

В цената е включено:
Фериботен билет Крит - Санторини - Крит
Екскурзия Иа - Фира и спирка в Камари за плуване с екскурзовод
Екскурзия до вулкана с лодка с придружител
1 нощувка в хотел 3*, на база ВВ (в Камари или Фира според наличните свободни места)
Трансфер до хотела и до пристанището в Санторини

В цената НЕ е включено:
Обяд, напитки, лични разходи
Трансфер в Крит  хотел - пристанище Хераклион - хотел

*Цената за трансферът зависи от локацията на хотела, в който сте настанени в Крит и се потвърждава при резервация.

**За хотелит в района на Ретимно пътуването е от пристанище Ретимно

Не забравяйте да вземете:
Пари в брой за напитки и други
Дрехи за плуване, вода, шапка и слънцезащитен крем, фотоапарат или камера
Необходими принадлежности за 1 нощувка в хотел.

Цена:
За района от Ammoudara до Mallia: възрастен - 242 €, дете до 12 г. - 146 €, трансфер след заявка
За района от Ag.Nikolaos - Elounda: възрастен - 242 €, дете до 12 г. - 146 €, трансфер след заявка
За района от Rethimno - Bali - Georgiopolis: възрастен - 248 €, дете до 12 г. - 149 €, трансфер след заявкаЗа Турция

Република Турция е светска, демократична и парламентарна държава. Турците са изключително гостоприемни - всеки турчин се чувства длъжен да посрещне гостите си по възможно най-добрия начин. Благодарение на неизброимите си културни, исторически и природни забележителноститази страна се е превърнала в една от главните дестинации за европейските туристи.

Виж повече информация

Свържете се с нас

За връзка с нас:
тел. 0879 46 80 45

Skype Status Starry Travel