Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Турция от Старри Травел

Допълнителна информация

Подарете  си едно незабравимо пътешествие през историята и вековете! Разгадайте тайните на една древна земя! Почувствайте автентичния магнетичен облик на Анадола и Долината на красивите коне, вълшебни феи и древни цивилизации! Турция Ви очаква!!!

Дати на отпътуване СЕПТЕМВРИЙСКИ ПРАЗНИЦИ: 02.09.2013 год.
Дати:месец септември 23.09.2013
Дати: месец октомври 07.10.2013г.
Дати: месец ноември  04.11.2013г.

Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие!

Екскурзия до Кападокия- Красотите на Анадола

Автобусна екскурзия до Анодола с посещение на Анкара, Кападокия, Коня и Истанбул с 5дни / 4нощ..

Дати на отпътуване: месец септември 02.09.2012 и 23.09.2013г.
Дати на отпътуване: месец октомври 07.10.2013г.
Дати на отпътуване: месец ноември 04.11.2013г.

Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие!

Програма

Ден 1: Понеделник - София - Истанбул - Анкара.

В 21:00 ч. - отпътуване  от  София, около 23.15 ч. - от Пловдив. Нощен  преход  през древната османска столица Одрин, както и транзитно преминаване през Истанбул. Пътешествието продължава в посока Анкара - столицата на Република Турция.

Ден 2: Вторник - Анкара.
Пристигане в Анкара преди обяд часове. При възможност настаняване в хотел от категория 2/3*. Настаняването се осъществява от 14:00 ч. Включена в пакета: Панорамна автобусна обиколка на град Анкара, включваща разглеждане на символа на Анкара - Цитаделата, разглеждане на мавзолея на Ататюрк;  старата сграда на Парламента на Република Турция. След обяд  свободно време за отдих. Програма по желание. Срещу допълнително заплащане по желание: Вечеря в ресторанта хотела на блок маса. Нощувка.

Ден 3: Сряда - Анкара -  Соленото езеро - Кападокия.
Закуска в хотела. Напускане на хотела в Анкара и отправяне към центъра на града за разглеждане на  музея на Анадолските цивилизации (входната такса се заплаща допълнително). Музея е  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Отпътуване за Кападокия - „Земята на красивите коне". По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция -  Туз гьол. Пристигане в Кападокия. Настаняване. Програма по желание. Посещение на винарска изба с дегустация на вина, посещение на грънчарско ателие за минерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещева се по усмотрение на екскурзовода в зависимост от свободното време); Срещу допълнително заплащане по желание: Вечеря в ресторанта на хотела на блок маса.

Програма по желание: 20:00 ч. - Посещение на турска вечер с фолклорни танци. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните фолклорни танци от различни региони на Турция, както и да се повеселите сред една автентична атмосфрета на местните дух и традиции. Менюто включва: ядки и напитки. Нощувка.

Ден 4: Четвъртък - Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар.
Закуска в хотела. Екскурзионна програма срещу доплащане - Панорамна обиколка на Кападокия с посещение на музея на открито в Гьореме, разглеждане на крепостта „Уч Хисар" и десетки панорамни площадки, между които Долината на гълъбите и Долината на отшелниците. В програмата е включено и посещение на долината Зелве.(входните такси на обектите се заплащат допълнително).

Срещу допълнително заплащане по желание: Вечеря в ресторанта на хотела на блок маса.

Програма по желание: 20:00 ч. - Посещение на автентичен ритуал на Дервиши.Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.
Ден 5: Петък - Кападокия - Деринкую - Ъхлара - Истанбул.

Закуска в хотела. Отпътуване след закуска в посока Истанбул.По пътя разглеждане на долината Ъхларъ, подземния град Дерин Кую - подобен на подземния град Каймаклъ. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Разглеждане на подземния град Деринкую - градът е бил обитаван от 5 в. пр. Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Дневен преход към Истанбул. Пристигане в Мегаполиса привечер. Според времето на пристигане, по усмотрение на екскурзовода има възможност за осъществяване на Автобусна нощна обиколка на град Истанбул.Свободно време. Настаняване в хотел 2/3*.Нощувка.


Ден 6: Събота - Истанбул - Одрин - Пловдив - София.

Закуска. Програма по желания срещу доплащане: 8.00ч. Панорамна обзорна екскурзия на Истанбул.
Тръгване от хотела с автобус и пристигане в историческия център на Истанбул в кв. Султанахмед, където ще имате възможност да посетите: Синята Джамия и Историческия Хиподрум, където ще видите колоната на Константин Велики, Eгипетския обелиск, Змиевидната колона и  Фонтанa на Вилхелм II. Без да се посещават обектите  ще получите кратка информация за султанския дворец Топкапъ Сарай и църквата Св.София.Посещение на известния район Таксим - едно от най- модерните предградия на съвременен Истанбул. Разходка по булевард Истиклял. Разглеждане на известната катедрала "Свети Антиоан" и  Софиялъ сокак както най - старото метро в Истанбул - "Зъбчатата железница". На връщане към хотела се минава покрай Златния рог и Египетския базар.

Програма по желание: Плаване с корабче по Босфора ( при мин 25 човека). Промо цена 30 лева.Стандартна цена 41 лева.

Следва отпътуване за България през Одрин. По пътя посещение на аквариум „Turkoazoo", търговските комплекси „Икеа" и магазин „Практикер". Пристигане в Одрин. Възможност за посещение на джамията „Селимие". Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България след полунощ.

Цени за почивка в различните хотели:
За Турция

Република Турция е светска, демократична и парламентарна държава. Турците са изключително гостоприемни - всеки турчин се чувства длъжен да посрещне гостите си по възможно най-добрия начин. Благодарение на неизброимите си културни, исторически и природни забележителноститази страна се е превърнала в една от главните дестинации за европейските туристи.

Виж повече информация

Свържете се с нас

Офис София
тел. 02/ 846 80 45
тел. 0879 46 80 45

Офис Пловдив
тел. 032/ 94 30 03
тел. 0878 16 80 45

Skype Status Starry Travel - офис София
Skype Status Starry Travel - офис Пловдив