Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Турция от Старри Травел

Турция | Екскурзия до Кападокия- Вълшебният свят на Анадола | Хотели по Програма Кападокия

Екскурзия до Красотите на древна Анодола с посещение на Анкара, Кападокия и мегаполиса Истанбул с  5 дни / 4 нощ. с 4 закуски и дневен преход от София, Ихтиман, Шел Пазарджик, Пловдив и Хасково
Местата са ограничени! Побързайте да резервирате!

Дати на отпътуване: 30.07.2014г.,18.09.2014г.,01.10.2014г.,29.10.2014г.

Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие с нас! Преоткрийте тайните на древна Анадола!

Програма:
1 Ден:

София - Истанбул - Анкара (990км) 04:30 ч.- Отпътуване  от  София, около 06.15 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП "Капитан Андреево". Дневен преход през Истанбул към Анкара - столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*. Вечеря по желание срещу доплащане.Нощувка.

2 Ден:
Анкара - Соленото езеро - Кападокия (320 км) Закуска в хотела. Екскурзия срещу доплащане: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара  - Цитаделата - това е най - старата част на града. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк - там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации  признат през 1971 г, за  Европейски музей на годината. Част от  екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита. Разглеждане на  Старата сграда на Парламента на Република Турция. Следобедно отпътуване за Кападокия - „Земята на красивите коне". По пътя преминаване през второто по големина солено езеро в Турция -  Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки . Пристигане в Кападокия. Настаняване. Вечеря по желание срещу доплащане.
Програма по желание: 20:00 ч. - Посещение на турска вечер в автентичен ресторант. Богата програма с възможност да се запознаете с оригинални фолклорни танци от региона на Анадола. В цената са включени напитки и ядки В цената няма включена вечеря. Нощувка.

3 Ден:
Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар (100 км) Закуска в хотела. Целодневна екскурия на  Кападокия - Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 10 хиляди години, след едновременното  избухване  на два вулкана /Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района - от които до днес са се запазили много малко - датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви - по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Вечеря по желание срещу доплащане.
Програма по желание: 20:00 ч. - Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

4 Ден:
Кападокия  - Деринкую - Ъхлара - Истанбул (750 км) Закуска в хотела. Разглеждане на подземния град Деринкую -  /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за маслини. За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване  към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване за Истанбул.
Пристигане в района на Истанбул и настанявнае в хотел. Нощувка.

5 Ден:
Истанбул - Одрин - София (580 км)  Закуска в хотела. Отпътуване от Истанбул за Одрин.  Пристигане в  Одрин. Възможност за  романтична разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България  около полунощ.

Цените за ранни записвания са валидни до 24.08.2014 и включват 30% отстъпка
Цена на човек в двойна стая(промоционална) - 291.90 BGN.
Цена на човек в двойна стая след промоцията - 417 BGN.

ЦЕНАТА Е ЗА ГРУПА ОТ МИНИМУМ 45 ДУШИ И ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус;
Пътни и гранични такси;
4 нощувки с 4 закуски  в хотели 3*, съответно:
1 нощувка в Анкара  на база закуска  в хотел 3*;
2 нощувки в Кападокия на база закуска  в хотел 3*;
1 нощувкa в района на Истанбул на база закуска в хотел 3*;
В Кападокия - посещение на музея на открито в Гьореме, подземния град Дерин Кую, долината Зелве, музея под открито небе „Ючхисар" ;
Бонус: панорамна обиколка на Кападокия; посещение на Долината на гълъбите; посещение на Долината на камилата; посещение  на Долината на отшелниците; посещение на винарска изба с дегустация на вина; посещение на грънчарско ателие за минерални сувенири; посещение на фабрика за кожени изделия с възможност за големи отстъпки (посещева се по усмотрение на екскурзовода в зависимост от свободното време);
Посещение на Одрин; посещение на джамията „Селимие" в Одрин; Посещение на одринската „Капалъ Чаршъ" (самостоятелно);
Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:
Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта „Ючхисар"; музея „Гъореме"; долината „Зелве"; подземния град „Дерин Кую";
Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на Анадолските цивилизации;
Входните такси за музеите задължително се заплащат при резервация;
Лицензиран екскурзовод на български език и медицинска застраховка;
Вечери на блок маса в Анкара и Кападокия;
Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
Посещение на турска вечер с фолклорни танци;
Входната такса за аквариума „Turkoazoo";
Полет с балон над Кападокия;
Разходи от личен характерЗа Турция

Република Турция е светска, демократична и парламентарна държава. Турците са изключително гостоприемни - всеки турчин се чувства длъжен да посрещне гостите си по възможно най-добрия начин. Благодарение на неизброимите си културни, исторически и природни забележителноститази страна се е превърнала в една от главните дестинации за европейските туристи.

Виж повече информация

Свържете се с нас

За връзка с нас:
тел. 02/ 846 80 45
тел. 0879 46 80 45

Skype Status Starry Travel