Почивки и екскурзии от Старри Травел

Почивки и екскурзии в Турция от Старри Травел

Турция | Екскурзия до Кападокия- Вълшебният свят на Анадола | Хотели по Програма Кападокия

Кападокия - страната на феите с 5 дни / 4 нощ. с дневен преход от София, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Харманли

Една приказка за една много древна земя! Мистика и култура, бит и традиции, феномен и история! Заповядайте на едно вълнуващо пътешествие с нас!

1 Ден: София - Истанбул - Анкара (990км) 05:00 ч.- Отпътуване от София, около 06.30 ч. от Пловдив. Преминаване през ГКПП "Капитан Андреево". Дневен преход през Истанбул към Анкара - столицата на Република Турция, вторият по големина град в страната. Вечерно пристигане в Анкара и настаняване в хотел категория 3*.
По желание: Вечеря в хотела. Нощувка.

2 Ден: Анкара - Солното езеро /Туз гьол- Кападокия (320 км)
Закуска в хотела.
Програма по желание: Панорамна екскурзия на град Анкара. Включва разглеждане на символа на Анкара .Крепостта- това е най - старата част на града в който се намира музуя на Анадолските цивилизации. Разглеждане на Мавзолея на Ататюрк - там където бащата на Турците Мустафа Кемал Ататюрk е погребан, Музея на Анадолските цивилизации признат през 1971 г, за Европейски музей на годината. Част от екскпонатната колекция включва предмети от времето на палеолита и неолита.Панорамно разглеждане на Старата сграда на Парламента на Република Турция.
Към обяд отпътуване за Кападокия - „Земята на красивите коне". По пътя преминаване през второто по големина езеро в Турция - Туз гьол с кратък престой и възможност за снимки . Пристигане в Кападокия. Настаняване.
По желаниe : Вечеря в хотела.
Програма по желание: 20:00 ч. - Посещение на Турска вечер в автентичен ресторант. Богата програма с възможност да се запознаете с оригинални фолклорни танци от региона на Анадола. В цената са включени напитки и ядки,мезета /няма включена вечеря/. Нощувка.

3 Ден: Кападокия - Юргюп - Аванос - Гъореме - Ючхисар (100 км)
Закуска в хотела. Свободно време за самостоятелни разходки или екскурзия по желание.
Програма по желание: Целодневна екскурия на Кападокия - Област известна със своите причудливи земни форми образувани преди 60 милиона години, след едновременното избухване на десетки вулкани /по големите от който са Ерчийсе и Хасандаа/ - Областта Кападокия е спомената още в Библията.Ранните Християни са се заселили в областта, за да изповядват религията си спокойно. Под действието на водата и въздуха са се образували причудливи форми,шедьоври на творчеството на природата. Посещение на Музея на открито в Гьореме /Голям комплекс от скални църкви - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района - от които до днес са се запазили много малко - датират от 7в. В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви - по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание.
По желание: Вечеря в хотела.
Програма по желание:- Посещение на автентичен ритуал на Дервиши. Богата програма с възможност да се запознаете с оригиналните танци на последователите на Мевляна и танца Сема. Без включена вечеря и напитки. Нощувка.

4 Ден: Кападокия - Деринкую - Ъхлара - Истанбул (750 км)
Закуска в хотела. Отпътуване от Кападокия : Разглеждане на подземния град Деринкую - има входна такса /градът е бил обитаван от 5 в.пр.Хр., състои се от 9 етажа, свързани чрез каменни стълбища. В древността в града е имало кухни, конюшни, мазета, винарни, столови, водоизточници, складове за хранителни продукти . За да се предпазят от враговете си хората живеещи в града търкаляли големи каменни блокове, за да запушат изходите. Отпътуване към живописната долина Ъхлара, образувана вследствие многогодишното протичане на река Меледениз и приличаща много на Колорадския каньон. Кратък престой за снимки. Отпътуване за Истанбул.
Пристигане в района на Истанбул и настанявнае в хотел. Нощувка.

5 Ден: Истанбул - Одрин - София (580 км) Закуска в хотела. Посешение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул. Отпътуване от Истанбул за Одрин. Пристигане в Одрин. Възможност за разходка в старата османска столица. Посещение на джамията Селимие. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане в България около полунощ.

Кликнете върху името на хотела за да разгледате подробно офертата.

Цени за почивка в различните хотели:

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

Транспорт с лицензиран туристически автобус или микробус;
4 нощувки с 4 закуски в стая с две легла в хотели 3*, съответно:
1 нощувка в Анкара на база закуска в хотел 3*;
2 нощувки в Кападокия на база закуска в хотел 3*;
1 нощувкa в Истанбул на база закуска в хотел 3*;
Посещение на соленото езеро Туз гьол възможност за снимки;
Посещение на българската желязна църква Св. Стефан в Истанбул.
Посещение на Мол „FORUM" на територията на който се намират множество магазини, между които PRAKTIKER, магазин IKEA, сензационния аквариум " TURKOAZOO" (без включена входна такса);
Посещение на Одрин; посещение на джамията „Селимие" в Одрин; Възможност за посещение на одринската „Капалъ Чаршъ" (самостоятелно);
Придружител от фирмата организатор по време на пътуването;
Екскурзоводско обслужване на български език;

ПАКЕТЪТ НЕ ВКЛЮЧВА:

Входните такси за музеите: музея на цивилизациите в Анкара; Крепостта „Ючхисар"; музея „Гъореме"; долината „Зелве"; подземния град „Дерин Кую";
Входните такси за музеите е препоръчително да бъдат заплатени при резервация;
Пътни, магистрални и гранични такси Истанбул, Анкара, Кападокия / Турция - 60 лева на човек (задължително доплащане);
Панорамна обиколка на Анкара с посещение на мавзолея на Ататюрк и музея на анадолските цивилизации (входната такса за музея на анадолските цивилизации се заплаща допълнително).
Медицинска застраховка с Асистанс 2 лева на ден ( заплаща се допълнително към екскурзионния пакет);
Посещение на ритуала на дервишите и танца Сема в Кападокия;
3 вечери по маршрута;
Екскурзии в Кападокия;
Посещение на турска вечер с фолклорни танци;
Входната такса за аквариума „Turkoazoo"
Полет с балон над Кападокия ;
Разходи от личен характер.За Турция

Република Турция е светска, демократична и парламентарна държава. Турците са изключително гостоприемни - всеки турчин се чувства длъжен да посрещне гостите си по възможно най-добрия начин. Благодарение на неизброимите си културни, исторически и природни забележителноститази страна се е превърнала в една от главните дестинации за европейските туристи.

Виж повече информация

Свържете се с нас

За връзка с нас:
тел. 0879 46 80 45

Skype Status Starry Travel